tisdag 13 december 2016

I dårars sällskap

Det var en sällsynt dålig nyhet som mötte oss alla i morse. Visserligen förstod man redan igår kväll vilket resultat det skulle bli men man hoppades ju in i det sista. Det är helt obegripligt, eller så är det inte det.


Vad annat kan man förvänta sig av en regering som denna. Det faktum att vi nu får åka till Seinäjoki är egentligen inte det värsta i den här soppan. Vi har inte sett slutet på det än. Jag vill inte tala illa om Seinäjoki sjukhus, det är bara en bricka i det här spelet precis som alla andra. Det som gör mej mest upprörd och förbannad är att vår regering, den som skall föreställa att vara vårt rättesnöre, vårt samvete, bryter mot vår grundlag och struntar fullständigt i folkets rättigheter och de struntar totalt i att fakta presenteras mitt fram för näsan på dem! Vad finns det då kvar för ordning i det här landet? Om inte ens regeringen och våra ministrar behöver följa reglerna, varför ska någon annan göra det då? Och det som jag undrar är, vad kommer sen? Om de kan komma undan med det här, vilka lagar kan de stifta om sedan för att de skall passa för deras behov?


Det är verkligen beklagligt att företagsledare blir politiker. Man skulle ju kunna tycka att det är samma sak att styra ett företag och ett demokratiskt land, men det är det inte! Så vitt jag vet betyder en demokrati att folket väljer representanter som skall styra landet enligt deras åsikter. Att det är folkets åsikter som väger tyngst. I ett stort företag som skall visa plusresultat är det ingalunda de anställdas åsikter som styr företaget. Det är VD:n och företagets styrelse som bestämmer! Möjligen någon aktieägare också.  Man kunde snarare säga att ett stort företag kunde liknas med en diktatur, om man nu vill hård dra det hela och vara lite elak.

Så om herr Sipilä med anhang tänker styra Finland som ett företag, då vet vi vad som gäller!

Men gott folk, nu ska vi inte dra på oss någon offerkofta och tycka synd om oss själva! Nu gör vi som vi alltid gör, vi kavlar upp ärmarna och så arbetar vi oss framåt, som tåget! I Österbotten är vi inga pjasalappar, vi klarar nog det här också!

Lena

2 kommentarer: